این جان دارد. باور کنید مانند شما احساس دارد و میداند درد چیست. این پلنگ زیبا را چرا کشتید؟ جسم نیمه جانش را چرا آتش زدید؟ او احساس دارد، مثل من، ما، شما.
پسرک که این جملات را میخواند،. اشک میریخت. کلاس دوم راهنمایی بود و پدر محیط بانش چند ماهی میشد که به خاطر درگیری با شکارچیان غیرمجاز زندانی شده بود. سر صف صبحگاهی سکوت سنگینی حاکم بود.
خبر امروز را ایسنا از زبان شهرام امیری شریفی نقل میکند: کشتار هفت قلاده روباه در استان اصفهان و در معرض دید گذاشتن آنها مسئلهای بسیار دشوار است.
وی افزود: احتمال دارد این امر به دلیل لجبازی با مسئولان انجام شده باشد زیرا شکارچیان غیرمجاز در اغلب موارد به کارهایی که به شناسایی آنها منجر شود، دست نمیزنند. یکی دیگر از دلایل رها کردن این اجساد در دید عموم، حاشیههای امنی است که برای این افراد ایجاد شده، زیرا میدانند تخلفشان پیگیری نمیشود و یا تخلفات پیشین آنها از سوی نهادهای ذیربط پیگیری نشده و گستاخ شدهاند.
وی با اشاره به اینکه جریمه نگهداری حمل و یا لمس حتی اعضای بدن مرغ مگس خوار در آمریکای شمالی ۲۰۰ هزار دلار است، تصریح کرد: این پرندگان مشمول قوانین پرندگان مهاجر میشوند و مردم میدانند دست نزدن به این پرندگان به نفع محیط زیست و در نهایت به نفع خودشان است در حالی که جریمه شکار یوزپلنگ در کشور پس از به روز شدن جریمه کشتن غیر مجاز حیوانات تنها ۲۵ میلیون تومان است و این تفاوت در جریمهها قابل توجه است.
امیری شریفی با اشاره به اینکه متاسفانه هر هفته یک پلنگ در کشور کشته میشود اما به دلیل حفظ حساسیتهای اجتماعی از انتشار پر تعداد تصاویر کشتار حیوانات خودداری میشود، ادامه داد: هر گروهی که در زمینه حقوق حیوانات فعالیت میکند سیاست خاصی برای انتشار این تصاویر دارد، اما به نظر میرسد در قبال این مسئله باید حساستر باشیم زیرا انتشار یک تصویر باید به گونههای حیات وحش، کمک و هدف مشخصی را دنبال کند و انتشار متعدد این تصاویر در بلندمدت بازخورد مناسبی نخواهد داشت.
همچنین، مدیرکل محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر سرنخهایی از عاملان این اقدام به دست آمده است، تصریح کرد: هنوز هدف از کشتار روباهها مشخص نیست و به نظر نمیرسد این عمل با انگیزههای تجاری صورت گرفته باشد اما در هر صورت عملی بسیار غیر انسانی و غیر اخلاقی بوده است و انگیزه انجام آن باید مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه کشتار روباه جرم است، خاطرنشان کرد: کشتن هفت قلاده روباه یک قتل عام و اوج بیحرمتی و بیمسؤلیتی نسبت طبیعت است و عاملان این کشتار به طور قطع تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و اشد مجازت بر اساس قوانین برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.
کلانتری اضافه کرد: هنوز انگیزه کشتار این حیوانات مشخص نشده است اما حتی اگر با هدف دفع حیوان موزی انجام شده باشد بسیار وقیحانه است، زیرا محیط زیست راههای علمی برای دور کردن این حیوانات را در اختیار افرادی که در حواشی طبیعت زندگی میکنند قرار داده است و نباید آسانترین راه یعنی کشتن حیوان انتخاب شود.
پندار نو: امیری شریفی به نکته مهمی اشاره میکند، «گستاخ شدن» متجاوزان به حریم طبیعت. در شرایطی که همه اصحاب نظر معتقد به لزوم کار فرهنگی و اصلاح دیدگاه حاشیه نشینان محیطهای حفاظت شده هستند، اما، تردیدی وجود ندارد نفس «گستاخ شده» شکارچیان غیرمجاز را جز با برخورد قاطع و قهریه نمیتوان مهار کرد. این دست افراد باید بدانند قدرت قانون با شدت تمام با آنان برخورد کرده و ابزار قانونی کافی برای پی گیری و مجازاتشان وجود دارد.
تغییر قوانین مربوط به حمل سلاح محیط بانان و تجهیز آنان با امکانات مدرن باید در مسیر تقویت قدرت نظارتی و کنترلی آنان باشد. افزایش حقوق و تعداد محیط بانان، بهبود جایگاه حرفهای محیط بانی در افکار عمومی و اقدامات فرهنگی برای هوشیار کردن جامعه به حفظ الزامات محیط زیستی از جمله راهکارهایی هستند که میتوانند به مهار موج قتل و عام ذخایر طبیعی کشور کمک کنند.