حسن روحانی رئیسجمهور ایران در حاشیه اجلاس داووس گفت: شرایط به گونهای است که تحریمها به زودی خواهد رفت؛ چرا که ما دنبال آنیم ثابت کنیم که فعالیت ما صلحآمیز است.
این جمله کلیدی ریاست جمهوری به سادهترین شکل، مسیر حرکت ایران و جامعه جهانی را نشان میدهد: تحریمها برداشته خواهند شد! استدلال روحانی بر اساس دو عامل اصلی صورت گرفته است:
یک- اعتقاد ریاست جمهوری به شفاف بودن ماهیت فعالیتهای هستهای ایران و فقدان هرگونه انحراف به سمت تولید سلاح اتمی.
دو- منطق حاکم بر روابط بین الملل. بدین معنا که ساختار روابط بین الملل مبتنی بر عقلانیت است و حتی در شرایطی که لابیهای قدرتمندی چون اسرائیلها وجود دارند، زمانی که نظام ایران شفافیت را در پیش گیرد و به دلنگرانیهای جامعه جهانی پاسخ شفاف و صادقانه دهد، دنیا طبق اصل خردگرایی چارهای جز پذیرش حسن صدق ایرانیان ندارد.
با چنین رویکردی حسن روحانی اجلاس داووس را سکوی پرتاب دولت ارغوانی برای شروع دگرگونی اقتصادی کشور قرار میدهد. نشستهای هدفمند روحانی، ظریف و زنگنه با صاحبان صنایع و غولهای اقتصادی جهان فرصتی بود تا نقشه راه سرمایهگذاری و فعالیتهای مشترک در ایران مطرح شود. اکنون شرکتهای چند ملیتی و به ویژه شرکتهای نفتی و خودروسازان جهان رقابتی تنگاتنگ برای ورود به بازاری جدید و بسیار بکر شروع میکنند.
مقام ریاست جمهوری میگوید: با مدلهای جدید قراردادی و رفع موانع گذشته، همه چیز برای آغاز دورهای نو از همکاریها بین ایران و شرکتهای بزرگ و معتبرنفتی فراهم گردیده است. وی از معرفی ۴۰ میدان نفتی جدید به جهان و آمادگی برای عقد قراردادهای بلند مدت در حوزه پتروشیمی خبر داد.
رئیس کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه برای شرکتهایی که زودتر سرمایهگذاریهای خود را در صنایع پتروشیمی و برق آغاز کنند، قیمتهای ارزانتر گاز و تسهیلات ویژه در نظر گرفته میشود، تصریح کرد: بنا داریم تا با ارائه پیشنهادهای جذاب، شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان را در مالکیت شرکتهای خودروساز داخلی شریک نماییم.
درحالی که ابرهای تردید از فراز ایران به تدریج کنار میرود و دنیا نسیم خوش تغییر را از درون ایران استشمام میکند، قطار اقتصاد ایران میرود تا روی ریل قرار گیرد و رویای ریاست جمهور را تحقق بخشد: تبدیل شدن ایران به یکی از ده قدرت برتر اقتصادی جهان!